Quin dia més tapat! Fa fresqueta i el cel és ple de núvols. L’Alba, una noia molt dolça, surt a passejar amb l’impermeable, les botes de pluja i el paraigua. XIM, una gota freda li cau al nas, una altra li mulla el cap i la tercera gota li mulla el peu. Una, dues i tres. XIM-XIM ja plou. Cauen gotes del cel. Les flors i els arbres estan contents, sobretot la Mimosa, que tenia molta set. L’Alba obre el paraigua i fa xip-xap als bassals. Amb les botes de pluja no es mulla els peus. De sobte s’atura, ha vist un cargol. Va molt a poc a poc i porta la casa al damunt.

“Vine cargol sota el paraigua” diu ella ”Moltes gràcies respon el cargol però a mi m’agrada passejar sobre la terra mullada i quan ja en tinc prou em fico dins la closca”. És un cargol petit però fa camí cap a l’escola. El cargolet explica a l’Alba que sempre li passa el mateix: va tan a poc a poc que triga un any en arribar. S’arrossega per la castanyada, mentre cauen les fulles a la tardor, més endavant veu passar els reis mags que porten joguines a tots els nens, segueix fent camí quan surten les flors a la primavera i quan per fi arriba l’escola ja és tancada perquè ha arribat l’estiu.

“No et preocupis diu l’Alba, jo t’hi acompanyaré, farem el viatge junts. Així aprendrem un munt de coses i farem molts amics”.

SILVIA RICART

Conte contes

Es pot aprendre jugant?

Jugar és una necessitat infantil, i les joguines constitueixen un medi que pot afavorir el joc dels infants, estimular...

FESTA DE LA CASTANYADA

https://youtu.be/xJzPxHTZF7k

LA ROTLLANA DELS MATINS

https://youtu.be/eF9tliCvavU

ANGLÈS AMB MÚSICA

El moment òptim per aprendre una llengua és durant els primers anys de vida, quan el cervell de l’infant té una...

LES EMOCIONS QUE ENS FAN CRÉIXER

SENZILL I DE MOLT VALOR Des de la primera infància els nens necessiten una persona de referència que els cuidi, que es...

LA NOSTRA RUTINA

Un dia a la classe dels Cargols Al matí... Fem propostes de joc i aprenentatge Espais de joc al pati Saludem al Pipo...

ELS CONTES DE LA MIMOSA

Quin dia més tapat! Fa fresqueta i el cel és ple de núvols. L’Amalia, una noia molt dolça, surt a passejar amb...