Quin dia més tapat! Fa fresqueta i el cel és ple de núvols. L’Amalia, una noia molt dolça,

surt a passejar amb l’impermeable, les botes de pluja i el paraigua. XIM, una gota freda li cau al nas, una altra li mulla el cap i la tercera gota li mulla el peu. Una, dues i tres. XIM-XIM ja plou. Cauen gotes del cel. Les flors i els arbres estan contents, sobretot la Mimosa, que tenia molta set. L’Amalia obre el paraigua i fa xip-xap als bassals. Amb les botes de pluja no es mulla els peus. De sobte s’atura, ha vist un cargol. Va molt a poc a poc i porta la casa al damunt. “Vine cargol sota el paraigua” diu ella ”Moltes gràcies, respon el cargol, però a mi m’agrada passejar sobre la terra mullada i quan ja en tinc prou em fico dins la closca”. És un cargol petit però fa camí cap a l’escola. El cargolet explica a l’Amalia que sempre li passa el mateix: va tan a poc a poc que triga un any en arribar. S’arrossega per la castanyada, mentre cauen les fulles a la tardor, més endavant veu passar els reis mags que porten joguines a tots els nens, segueix fent camí quan surten les flors a la primavera i quan per fi arriba l’escola ja és tancada perquè ha arribat l’estiu.

“No et preocupis diu l’Amalia, jo t’hi acompanyaré, farem el viatge junts. Així aprendrem un munt de coses i farem molts amics”.

SILVIA RICART

Conte contes

Es pot aprendre jugant?

Jugar és una necessitat infantil, i les joguines constitueixen un medi que pot afavorir el joc dels infants, estimular...

Es pot aprendre jugant?

Jugar és una necessitat infantil, i les joguines constitueixen un medi que pot afavorir el joc dels infants, estimular...

LA CASTANYADA DE LES PAPALLONES

https://youtu.be/RC9J1cr11pc

FESTA DE LA CASTANYADA

https://youtu.be/xJzPxHTZF7k

LA ROTLLANA DELS MATINS

https://youtu.be/eF9tliCvavU